A változás állandó
 

A változás állandó
(Komment: Szlobodnik László - 2011.08.02.)

A kezdetek...
http://www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI&feature=related
még MINDIG napjainkban...
http://www.youtube.com/watch?v=9ExySC1o6N4&feature=related
a színház pedig megy... Értetlenkedve áll a többség mi, mit miért és hogyan? kérdésekkel...

Egy letűnt kor "generációjának uralma" van napjainkban. Ki itt, ki ott MÉG MINDIG "egy csapatban" némi színházi előadásokat, show műsorokat szolgáltatva a köznépnek, mely teljes tudatlansággal kap egy tollat és egy darab papírt 4 évente-> DÖNTSÖN, VÁLASSZON!!!

Hogy mi az igazság? A kérdés tárgyköre már önmagában megkérdőjelezhető... Akkor amikor Magyarországon diszkriminatív módon érvényesül a jog és legfőképpen az ALKOTMÁNY! Akkor, amikor a jogszabályi sértést büntetlenül megengedi, megengedheti magának az "állam" az összes intézményi rendszerén keresztül, míg az átlagember pusztán az adott jog, ALKOTMÁNYOS intézményében is könnyen bűnözővé válhat, bűnösnek kikiáltva.

Ha valaki mélyen belemegy, hogy megismerje, felfedje az "IGAZSÁGOT" és annak rejtelmeit, összefüggéseit előbb-utóbb "üldözött vadként", közellenségként fogja élni ÉLETét, melyben minden egyes nap egy új és új küzdelem, harc, melyben ármányos "bábok" veszik csak körbe.

Sokan a problémákat az elmúlt 20 évben keresik. Ki az MSZP ellen, ki a FIDESZ ellen agitálva pedig azon politikai, inkább politológiai gondolatok, melyeket "hangzatosan" ragadnak meg egy-egy párt részéről sokkal régebbiek, sokkal messzebbre visszanyúló gyökerekkel bírnak.
Gondoljunk csak egy 1979-es sorozat epizódjára, mely itt Abaújban készült (szerk. lakókörnyezete):
http://videotar.mtv.hu/Videok/2007/06/22/19/Masfelmillio_
lepes_Magyarorszagon_14_2_resz.aspx

A bírálók, azaz a köznép java idős ember, akik sajnos a választás procedurális "hogyanjával", azaz, hogy mit is és hogyan is kell tenni és MIÉRT napjainkig NEM TUDJÁK (feleségem delegáltként élte meg, látta át). Választási kérdések voltak:
"Hova kell tenni az X-et?"; "Mit csináljak most?"; "Ja ezt ismerem! (és X-el)"...
Politikai megnyilvánulásaik: "Jó vót eddig így is, jó lesz eztán is, nem kell más!" -> nem is maradi vagy sznob a választás metodikája...

Mi harcosok kevesen vagyunk! Létünk és harcunk értelme olyan terepen vérzik el, ahol boldog, boldogtalan politizálni akar és kap funkcionárius szerepet, függetlenül attól, hogy a kellő szakmai megalapozottság nem csak egy 8 általános végzettségben áll-e meg, ha pedig magasabb szintű kvalifikáltsággal bír, tudja-e mit és hogyan? Foglalkozott-e már a politikával, gazdasággal kellő mélységben avagy csak gyermeki lelkesedés, mely ezen bekezdés elején taglalt alulkvalifikált egyénével azonosan vérzik el, s vele az ország, nemzetünk sorsa is...

Folyt.köv.

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019