Mindennapi küzdelmeink...
 

Mindennapi küzdelmeink...
(
Szerző: Szlobodnik László - 2011.12.07.)


Nap mint nap nézem a környezetemben az embereket és arcuk, kifejezésük televan fájdalommal, lemondásokkal és reményvesztettségekkel... Sajnálom őket, de tudom, hogy kevesen vagyunk ma Magyarországon, akik képesek vagyunk nem csak beszélni róla, de valóban "harcolni" is azért, hogy a mindennapi élet(?)ünkben felmerülő problémákat, akadályokat leküzdjük, le akarjuk küzdeni és megakarjuk oldani.

Nem mártírként akarok egyszer bevonulni ismerősi körökben a "történelembe", de tudom, hogy sokan megijednek egy-egy küzdelem elején és nem, hogy feladják, el sem kezdik a maguk küzdelmeit, melyben sok erőt, megpróbáltatást és persze kellő akaraterőn túli tudáspróbát követően elérhetnék a maguk sikereit. Sikert, ami HA átmenetileg egy-egy próbatételnél, problémában is ad megoldást, mikoron a következő probléma árnyéka már láthattó, akkor sem szabad feladni.
Némi illusztráció képen a YouTube csatorna egy-egy idevágó részletével szeretnék élni, mint amilyen Sylvester Stallone saját írású filmjében (aki saját maga is kemény és zord életet élt filmes karierje előtt) a ROCKYban is látható, mint motiváció, akár én is mondhattam volna:
Rocky motivációs üzenete
http://www.youtube.com/watch?v=jDBKcPOmmiA&feature=fvwrel
Valóban kapunk pofonokat! Sőt! Nem is akármilyeneket, hiszen saját gyakorlati tapasztalatom az, hogy éppen attól vagy azoktól, akiknek korábban a "bajban" még segítő jobbunkat nyújtottuk. Tudom nehéz ezeket feldolgozni, túllépni rajta, de sajnos a mai emberek, mai magyar emberek már csak ilyenek, azaz ilyenek vagyunk.
Persze sokszor eleve azzal veszik el küzdelmeinktől az erőnket, hogy nem is vagyunk rá képesek. Elhitetik velünk, miközben mindenkiben hatalmas, óriási nagy erő lakozik csak éppen szunnyad... Éreznünk kell, hogy képesek vagyunk céljainkat, a magunk harcait véghezvinni és ne hagyjuk, hogy más befolyásoljon:
Soha ne add fel! HD
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7n678HwsZJU
Elhitetik velünk, hogy MI nem vagyunk képesek és rájuk vagyunk utalva... De kikre is? Itt jön egy kis valós politika. Hát rájuk, egyik vagy másik pártra, annak másiktól bár látszólag jelentősen eltérő nézeteit való tevékenységére, de csak színházat játszanak politikai életbe menekült poszt és pénzhajhász emberek ők, akiket a népből, az Isten adta népből CSAK a szavazata érdekli, az értékes szavazata, mely hatalmat ad(hat) nekik. Közben mindenen és mindenkin átgázolva, betartva a klasszikus politikai szabályokat, miszerint "fölfelé nem kérdezni, lefelé nem magyarázkodni"... És az élet megy még mindig tovább...
Most sokan arra gondolnak, hogy ők akkor sem tudnak küzdeni, harcolni, mert lehetetlen feladat a maguk problémájában. NEM IGAZ! Mindenki saját maga tudja a saját szintjén megoldani a maga problémáját megvívni közben a maga harcát. Hányszor hallottam, mikor nekem is mondták egyik-másik ügyemben, hogy "széllel szemben pisilek". És? Megmutattam, hogy nem szélcsendes helyre álltam be, hanem "megforgattam a szelet", mivel én már tudom, hogy valóban nincs lehetetlen csak tehetetlen ember. Ha megnézed Nick Vujicic videóját abszolút reménytelennek és esélytelennek tartottad volna helyzetét:
Kéz nélkül, láb nélkül, aggodalmak nélkül...
http://www.youtube.com/watch?v=WmMenUD0pf8&feature=related 
Nos! Valóban úgy gondolod még, hogy lehetetlen lenne a küzdelmed? Hogy neked van a legnagyobb problémád (persze mindenkinek a saját baja a legnagyobb)? Látod, látod? NE ADD FEL és küzdj! Kezdj el küzdeni és harcolni a SAJÁT ÉLETEDÉRT is! HA mindannyian megtennénk MI tennénk szebbé akár magányos farkasokként harcolva is az (és nem mondok nagyot vele) ország sorsát. Sok múlik rajtunk és a hitünkben, erőnkben, akaratunkban, de legfőképpen cselekedeteinkben!!!
Néha persze mosolyogjunk is... Itthon Magyarországon már nem nagyon mosolyognak az emberek, pedig a napi erőforrásaink egyike, tudatunkban és lélekben is, hogy mosolyogjunk még bajaink és küzdelmeink közben is. Nem lehetetlen, hiszen mára egy-egy küzdelmeket követelő ügyemben a legelső cselekedetem az, hogy mosolygom rajta, mikor tudatosul bennem, hogy egy új rossz vette kezdetét és folytatom...
Te erős leszel a végén?
http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA&feature=related
Lehet kicsit noszogatásnak tűntek soraim számodra is... de én azt szeretném, AZT AKAROM, hogy küzdj te is és kezd el az igazi, folyamatosan kihívásokkal teli ÉLETedet!!!

Bárki nyugodtan kereshet, írhat, válaszolni fogok neki!

További szép napot!

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019