Pénzt vagy pénzt!...
 

Pénzt vagy pénzt!...
...avagy az ÉLET kimaradt, azt inkább elvették (elvonták) 12 hónapig tőlem!

(Szerző: Szlobodnik László - 2012.02.03.)Életemben elég sok és darabszámát nézve "felszaporodott" negatív esemény van 2006-tól (2008-tól különösen). Nem is tudom miért... ?
Persze ezen cikkem nem filozófia boncolgatásokat, esetleg némi önsajnáltatásról szólna, hanem arról a szomorú való világról, mely kishazánk bevételteremtő adóhatósági tevékenységét tárja fel. Körülbelül már a harmadik hivatali levélváltásomnál konstatáltam azt, hogy az átlag (igaz) magyar az elején "elvérzett" volna, tele félelmekkel, depressziós jelekkel, stb...

Az eset egyszerűsége ott indult, hogy a 2010-es évben egy alapos adóhatósági "átvilágításnak", felülvizsgálatnak lettem tényleg ÁLDOZATA (később kiderül ezen megjegyzésemet mire is értem), ugyanis a kialakult tortúra puszta 12 hónapot vett igénybe, azaz 12 hónap adóhatósági részről történő stresszezés, mely nem éppen az egészséges életvitel egyik jellemzője vagy éppen a hosszú élet titka...

Csak röviden:
-----------------
A 2010-es évben elévülési időre tekintettel addigi életem, tevékenységem, de legfőképpen bevételeim tükrében 5 évet vizsgált az adóhatóság, melyre kb. 1 hónapra kaptam egy durván 40 oldalas jegyzőkönyvet, melynek a lényege az volt, hogy 1.500.000-Ft-ot kell befizetnem, mely adóhiány és büntetési díjjak összessége. Jó magyarként először mosolyogtam, mondván ennyi "tiszta bevételt" még csak nem is láttam, akkor mit és miből akarnak "elvenni" tőlem (szegények nem tudván, hogy nem bankbetétes, ingatlanuzsorás – bár még ez utóbbit is majdnem képbe hozták vagyok, hanem klasszikusan hitellel agyonterhelt, kisjövedelmű).
A 40 oldalas jegyzőkönyv annyi Art. törvényi hivatkozással bírt, ill. annyi számítási levezetési tényt közölt, természetesen oldalak közti kereszthivatkozással, hogy pontosan egy hetembe telt, mire levezettem rövid értelmezhető, átlátható formára és sikerült megfogalmaznom egy rövid 15 oldalas pro-kontra ellenérvet, észrevételt a jegyzőkönyvükkel szemben. Azt már ekkor láttam, hogy az Art. törvény útvesztőiben több érdekes "értelmezés" volt, ill. olyan tételeket ragadtak meg, melyeket objektíven alátámasztottam, azaz JOGSZABÁLYI SÉRTÉSEKET VÉLTEM FELFEDEZNI, melyet később szabatosan pontról-pontra ki is fejtettem az eljáró revizor irányába.

Az idő a következő hónapokban gyakorlatilag hasonló terjedelemben "megérvelt" és az általam jogszabályi sértések vélelmét adó tények kizárása mellett követelték úgy a fentebbi összeget, hogy egy pár százezer forinttal csökkentették. 12 hónap elteltével, mikor egy Art. szerinti lépést kértem, "köteleztem" az adóhatóságot, egyszerűen LEZÁRTÁK az eljárást, azaz véglegesítették a követelésüket. Természetesen fellebbeztem II. fokú eljárásra, ahol úgy néz ki Magyarországon az eljárási illeték, hogy minimum 5000-Ft, de minden vitatott 10E-Ft után 400-Ft, maximum 500.000-Ft az illeték díja. Esetemben ez 48.000-Ft lett volna, hogy tovább vitathassam. Természetesen az illeték nem fizetése miatt is indítottam egy eljárást, melyben sajnálatos módon ismételten megvalósult jogszabályi sértés az adóhatóság részéről. A II. fokú hatóság villámgyorsan, azaz 1 hónapon belül megállapította, hogy a 12 hónap alatt az ÉN ÁLLÍTÁSAIM VOLTAK JOGILAG HELYTÁLLÓAK, így törölték az I. fokú adóhatósági határozatot és "csak" 150E-Ft maradt a befizetendőm és persze a többletek, ami így szumma 240E-Ft lett. Az Art. adott törvényi helyére hivatkozva kértem a maradék 240E-Ft törlését, melyet már szintén "gyors" (2 hónap) alatt helybenhagytak, azaz NEM KELL FIZETNEM SEMMIT SEM...

Egy ügyvéd ezt kb. 14 levélfordulós eseményre tekintettel, azaz munkára és millió könyvelési számításra, különböző Art. törvényi helyek értelmezésére, stb... kell gondolni kb. 300-400E-Ft-ért vállalta volna. És nem biztos, hogy aprólékos és kitartó lett volna, hiszen meglátásom szerint már az elején az átlag polgár megijedve és félve, hiszen adóhatóságról vagyon szó részletfizetést kért volna.

Én pedig 1 Forintot sem fizettem be. Bocsánat! Miért is? Mire is? Hogy milyen kacifántos dolgok, tények szolgáltak tárgyul 12 hónapon keresztül ebben a procedúrában, hamarosan a teljes levelezést nyilvánossá téve publikálom a www.demokraciaert.hu oldalon.

Egy a lényeg! Sokszor, sok esetben és ügyben tapasztaltam azt, hogy a legtöbb törvénysértést éppen az állami szektorokban (pl. önkormányzat, stb.) követik el. Persze ezek felfedésére és a polgár érdekeinek a megvédése érdekében szinte minden jogszabály ismerete vagy sok idő áttanulmányozásukra szükséges.
És mi a legnagyobb poén? Bármelyik állami hivatal által követendő, működésüket szabályozó törvényt nézem, NINCS BENNE SZANKCIÓ ANNAK MEGSÉRTÉSE ESETÉN. Azaz HA sikerül felfedni, hogy igen megtörtént, akkor legfeljebb BÜNTETLENÜL MEGISMÉTLIK az eljárásukat. És HA egy polgár kint az ÉLETben sért meg egy törvényt?! Bármelyiket is!!! A választ tudjuk...

További szép napot és valóban szebb jövőt kívánok MINDNEKINEK!

 

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019