JOGOS KÁRTÉRÍTÉS
 

JOGOS KÁRTÉRÍTÉS: Az embernek csak egy élete van…
(Szerző: Szlobodnik László - 2012.02.17.)

A napokban a feleségem az egyik régiós újság címlapján (Észak-Magyarország) mutatta Kaiser Ede kártérítési eljárásával kapcsolatos cikket


*** *** ***
Forrás: MTI

Kártérítési pert indított Kaiser Ede

A móri gyilkosság miatt elítélt, majd felmentett Kaiser Ede emberi méltósága és jó hírneve megsértése miatt kér kártérítést.

Kártérítési pert indított Kaiser Ede a móri ügy kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda, a Legfőbb Ügyészség, a Fővárosi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla ellen. Az ügyet a Szegedi Törvényszék tárgyalja. 2002. május 9-én nyolc halálos áldozattal járó bankrablás történt az Erste Bank móri fiókjában. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2004 decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek. A Fővárosi Ítélőtábla döntésével 2005-ben Kaiser Ede tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetése jogerőre is emelkedett.

Kaiser Ede két és fél éve töltötte a kiszabott büntetést, amikor ügyében 2008 áprilisában perújítást rendeltek el. Az újabb bizonyítékok szerint mégsem ő követte el a móri bűncselekményt, hanem Weiszdorn Róbert és annak az előzetes letartóztatásban 2007 júliusában öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László. A bíróság 2009-ben mondta ki, hogy nem Kaiser Ede a móri gyilkos.

Kaiser Ede a Szegedi Törvényszéken indult polgári perben azt kéri, hogy a bíróság kötelezze kártérítésre az alpereseket a büntetőeljárásban emberi méltósága és jó hírneve megsértésével összefüggésben keletkezett nem vagyoni kára miatt.


*** *** ***

Mikor mutatta célzás is volt irányomba, hiszen 5 naptári éve tartó vádlotti életemben én is ezen dolgozom. Én az Encsi Rendőrkapitánysággal, Az Encs Városi Ügyészséggel, a Szikszói Városi Ügyészséggel valamint az Encs Városi Bírósággal szemben fogom alapos, objektív és megcáfolhatatlan jogi tényállás mellet mindezt kifejteni, míg a magánvádlóval D.S. úrral szemben is több millió forintos kártérítési igénnyel élek majd. Ráadásul az ügyészségi munkában az Alkotmánysértést már kifejtettem, ez a bírósági eljárás adott mozzanataira is sajnos igaz lesz (stratégiailag még vártam vele egy másik, szintén engem terhelni szándékozó büntetőügy miatt).

Hogy mi a kacifántos? Az, hogy úgy jutottam el a bíróságon a vádlottak padjáig, hogy látható volt a „politikai megrendelés”, hiszen olyan szoros személyi összefonódásban fejtették ki mindazt, hogy a rendőrség részéről ill. az ügyészség részéről már bemutattam bizonyítva a bűnpártolást. A bírósági most jön.

A hosszú bírósági eljárás „érdekességére”, akkor figyeltem fel, mikor az I. fok 2010-ben szeptemberre, gyakorlatilag az ellenfél javára választási kampánynak időzítette volna az ítélethirdetést, amit az én erőltetett kérésemre (mivel a „Lépj tovább Abaújban!” Alapítvány bejegyzés alatt állt és én voltam a megjelölt kuratóriumi elnök) hozta július elejére az eljáró bíró. Az idő húzása tökéletesen elégséges volt a másik oldalon megalapozottan felfedett, valótlan tartalmú tanúvallomások, a valótlan tartalmú és keltezésű magánokirat és a valótlan tartalmú okiratok büntethetőségének felelősségre vonása kapcsán elért elévüléshez. Azaz így CSAK én maradtam a vádlottak padján, valós vélhetően valós bűnt megvalósító, mai napig „jó hírnévvel” bíró gazemberek áldozataként.
A bírósági jegyzőkönyvről ugyanazt kell mondanom, mint a rendőrségi jegyzőkönyvekről, -> a valós elhangzottakkal szemben „durva” tartalmi változásokkal került kiadásra a „hiteles jegyzőkönyv”. Természetesen a bűn megtartását, azaz az én vádlottként való megtartásomat támogatva.

Az, hogy NINCS IGAZSÁG már több éve megtanultam, pusztán CSAK jog, ill., hogy ki tudja jobban „forgatni”. Megedzettek, becsiszoltak benne mára engem. Korábbi elméleti szintű közép és felsőfokú jogi tanulmányaim így a gyakorlatba kerültek átültetésre.

Mit is gondolok? Hajrá Ede!!! Sok sikert!!! Neked is…

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019