Szidjuk magyarok a zsidókat, adott esetben különbek vagyunk?
 

Szidjuk magyarok a zsidókat, adott esetben különbek vagyunk?
(Szerző: Szlobodnik László - 2012.02.28.)


A cím vérlázító, de előzetes sztereotip ítélkezés előtt olvasd végig és megérted gondolataimat!

Egy szép csöndes napon, miközben régi problémán meditáltam eszembe jutott a mára teljesen világot összeroppantó nemzetközi hatalmak felett álló pénzügyi oligarchia, melyben ha nézzük a 100 leggazdagabb családot, valóban ősi, tradicionális zsidó családokat is fellelhetünk.
Gondolati filozofikus elrugaszkodásomban éppen azon meditáltam, hogy adott nemzetállamon belül is különbség van ember és ember között, hiszen ha egy pénzügyileg érdekelt "csoport" alapján ítélkezünk, könnyen áldozatául eshetünk mi is, magyarok. Eleinte fikciós szinten vetettem fel, hogyha lenne nekem és másoknak is, mint magyaroknak "fölös" egymillió forintom és például a Horvát tengerparton ezért 10 vagy akár 100 milliós ingatlant vehetnék megvenném-e? Persze! Vágtam rá magamban a választ. HA ezért 1000-Ft jutalékot (nevezhetjük más színpadon lobbi pénznek) kellene fizetni kifizetném-e? Mivel a "jó befektetést" segíti elő, igen! Hiszen ilyen jutalékot nap mint nap fizettem magam is, mikor egy-egy üzletet más közreműködésének köszönhettem, hiszen ez motiválta a másik felet, hogy a jövőben is segítse az én munkámat törekvéseimet. Ez teljesen erkölcsös és elfogadott adott normák között. Kanyarodjunk vissza a képzeletbeli tengerparti nyaralóhoz... HA ott egy átlagos 100E-Ft-os nyaralást CSAK 10E-Ft-ot fizetve tudok igénybe venni, továbbá különösen vonzó befektetés lehet az ingatlan bérbeadásának haszna is, ami hosszabbtávú jövedelmezőséget adhat, egyenesen kitűnő üzletet kínálva már egészen vonzó.

NOS! Az, hogy ezt a cikket leültem ma megírni az motiválta, hogy tegnap mit olvastam az Index honlapján? Floridai amerikai családok bedőlt hiteles ingatlanjait magyarok veszik meg, hiszen most CSAK 65000 USD, azaz 10 millió "forintocskáért" lehet megvenni ezeket a házakat (szinte hazai árnak mondható). Ráadásul az amerikai családok, hogy ne kerüljenek az utcára saját, de már magyarok által megvásárolt és birtokolt házakat visszabérlik, azaz az újdonsült magyar tulajdonosoknak, BEFEKTETŐKNEK a hozamot maga a bérleti díj adja...

A hír olvasását követően eszembe jutott a fentebb kifejtett, korábban még csak saját fejemben megszületett "fikciós" tézis és tessék, mára valóság. Közben elképzelem, amint két amerikai családapuka helyi politikai nézeteiket fejtik ki egy Budweiser sör mellett azon hőzöngve, hogy a "madzsarok" felvásárolták már az egész utcájukat, pénzükkel betelepülve, gyarmatosítva(?) az ő korábbi utcájukat, városukat, stb... Vajon ezt népünk felé érzett szeretettükkel teszik? Gondoljunk csak magunkra, a magunk kínjára és a mi ingatlanainkat, földjeinket, stb.. megvásárlókra!? Ugye! Ugye!

Sajnos már korábban is tapasztaltam bizonyos politikai csoportosuláson belül, hogy bizony, bizony bort iszunk, de kifelé már vizet prédikálunk...

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019