Senki sem azt kapja amit érdemel...
 

Szabó Győző nyolc év börtönt úszott meg
(Forrás: http://szorakozas.msn.mainap.hu/sztarok/szabo-gyozo-nyolc-ev-bortont-uszott-meg-13939/ )

Örökre padlóra küldhette volna Szabó Győzőt, ha a idejében a rendőrség tudomására jut a kilencvenes években folytatott drogos életvitele.

A színházi és tévés szerepek, a filmes csillogás helyett akár nyolc évre a börtönkoszt és a sivár cella juthatott volna osztályrészéül, amiért saját bevallása szerint is tucatnyi módon élt vissza különböző kábítószerekkel.

Fiatal színészként szinte minden létező fajta drogot betolt magának: használt kokaint, heroint, metamfetamint (speedet), ópiumot, morfiumot, marihuánát, LSD-t, folyékony adrenalint, különböző bódító hatású gyógyszereket.

Heroinért súlyos testi sértésre vetemedett, marihuánát csempészett, orvosi receptet hamisított, autót lopott, mákgubók bemetszésével kábítószert állított elő.

Kihágásainak történetei egy kisebb könyvet is megtöltenének – sőt, meg is töltöttek, hiszen éppen Szabó Győző most megjelenő könyvéből, a drogos múltjáról valló Toxikomából derült ki mindez.

2001 nyarán Csernus Imre segítségével jutott túl az elvonókúrán, az azóta eltelt idő pedig elég volt ahhoz, hogy a fenti bűncselekmények elévüljenek.

– A kábítószerrel való visszaélés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az elévülési idő a kiszabható büntetés felső határa, ez esetben tehát nyolc év, ami már lejárt – mondta lapunknak Kamarás Péter ügyvéd. Bűncselekménynek minősül a kábítószer jogosulatlan termesztése, előállítása, megszerezése, tartása is.

Az ügyvéd szerint Szabó Győző az általa meghamisított orvosi receptekért két évet is kaphatott volna okirat-hamisításért, ez a felhasználás, vagyis a recept beváltásától számított három év után évült el.

Megúszta azt az esetet is, amikor trükkös módon menekült csak meg a drogkommandó markából egy díler lakásán: Kamarás szerint utólag már nem lehet rábizonyítani semmi terhelőt.

A színészt csupán egyszer tudták fülön csípni, amikor a holland-német határon a vámos egy ott felejtett füves cigit talált a zsebében, akkor azonban egy ejnye-bejnyével végül útjára engedték. Szabó Győző azonban nem izgatta magát a várható következmények miatt.

– Nem rettentett el engem semmi, csak akkor suhantak át az agyamon a lehetséges következmények, amikor nagyon közel voltam hozzá, hogy lebukjak – mesélte a Blikknek. – Ha börtönbe kerülök, biztosan összeroppanok, mert semmiféle kötöttséget nem bírok elviselni – mondta a színész.

*** *** ***


Senki sem azt kapja amit érdemel...
(Szerző: Szlobodnik László - 2012.05.01.)
címmel kezdhetnék egy rövid kommentet. Milyen érdekes, hogy valaki sztár lehet az életben, miközben valós bűncselekmények megvalósulása áll a háttérben az életében. Utóbbira semmilyen kihatással sem bír. Pedig megtörtént...
Nem példálóznék ismételten önmagammal, de jobb eset híján én 5 éven keresztül kellett bizonygatnom, hogy nem volt bűncselekményem, közben az életben több ember eltávolodott tőlem, "karrier" lépések meghiúsultak, hiszen egy "szava hihetetlen" és "bűnöző" emberré avanzsáltak. Az utóbbi a környezetem köztudatából már "kimoshatatlan", míg Győzőkénél sosem fog kialakulni, pusztán a médiasztárságában egy újabb sansz arra, hogy milyen "sikertörténetei" voltak. Mint színészt amúgy kedvelem, jól alakítja a szerepeket, de éppen a magánéletét így utólag nézve, ott is sikeresen "játszott".
Nem politizálva csak filozofikus, kritikai megállapítással élve EZ MAGYARORSZÁG! És benne mi áldozatok, sok-sok birka mindent tűrő lélekkel...
 

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019