X-Faktor avagy amikor fordul a világ...
 

X-Faktor avagy amikor fordul a világ...
(Szerző: Szlobodnik László - 2012.10.31.)

Egyre másra több olyan kritikai jelenik meg, ami a jelenlegi X-Faktor aktuális állását degradálja. Megjegyzem a megjelent kritikákkal egy időben magam is hasonló véleményen voltam. A jelenlegi csapatból nekem már csak egyetlen egy (roma) srác előadása tetszik, aki a "lelaposodott" felhozatalba színvilágot tud még csempészni, ő pedig valóban a hangtechnikája mellett a kifinomult mozgástechnikájával is született "sztár" Oláh Gergő.
Szakmailag, ami gond lehet, bár jómagam nem vagyok benne kompetens az, hogy nem a karakterekre illő zenei stílust erőltetnek a mentorok. Gondoljuk csak el, Geszti Péternek kellene Robbie Williams számot énekelnie avagy Keresztes Ildikónak reppelnie. Ugye-ugye? Megbuknának, kiesnének. Csak ennyi lehet a magyarázata, hogy részemről olyan tehetségesnek tartott páros is kiesett, mint a PJZ.
Az induló számuk mára többszörösen siker az Interneten, sőt már feldolgozásokban is elérhető:
P.J.Z. - Tűzön Vízen Át (Fernando Club Mix)
http://www.youtube.com/watch?v=RO7msjLQRA4&feature=related
Az interjúban, ami velük készült bár egyszerű szókinccsel, de nagyon bölcs gondolatokkal fejezik ki magukat:
A P.J.Z. a "nyóckerből" szeretne kitörni!
http://www.youtube.com/watch?v=rUJnRTz1xRQ&feature=related
Maga az, hogy "nyócker" valóban egy olyan világot fed, ahol ezek a "sejthetően" sokszor utcán nevelkedett, de megedződött "gyerekek" igyekeznek kitörni (másik példa):
ROMA RAP HUNGARY
http://www.youtube.com/watch?v=YbUZISmFdm4&feature=fvwrel
Hogy ki a "nyertes" azt talán a PJZ reppere fogalmazta meg a legjobban, akit az emberek megkedvelnek, megszeretnek és nem biztos, hogy az, akire "kimondják"...

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019