Van még szikrányi szeretet és összetartás...
 

Van még szikrányi szeretet és összetartás...
(Szerző: Szlobodnik László - 2014.11.07.)

Kellemesen indult reggel a napom, miközben főztem le a kávét, ugyanis bekapcsoltam közben a konyhában a tévét, hogy a reggeli híreket meghallgassam. Az általános, mára érdemtelen, érdektelen hírek között hallottam valamit, amire rögtön felfigyeltem és az emberi jóság egy ritka szösszenete köszönt vissza.
Egy 3 évvel ezelőtti esemény volt, hogy egy fiatalember elaludt a volán mögött, melynek következtében felhajtott a villamos várakozó utasai közé, ahol három embert halálosan gázolt el, míg három személy súlyosan megsérült.
A bíróság a napokban mondta ki a 28 éves fiatalemberrel szemben az ítéletet, mely 2 év 8 hónap letöltendő fegyházbüntetés. A fiatalember védekezéséül annyit mondott el, hogy nappal tanul esténként, éjszakánként pedig futárként dolgozik, hogy a megélhetését is tudja biztosítani. Ismerős úgy? Voltam magam is úgy, hogy nappal is meg éjszaka is dolgoztam más-más területen, sőt, nekem is lett egy ilyen terhelt nap után autóbalesetem (bár előtti is lehetett volna 1-2 alkalommal...)
Az áldozatok hozzátartozói, rokonai kérték a bíróságot, hogy ne büntessék meg a fiatalembert, melyre a bíró is megjegyezte, hogy ilyen esettel még nem volt dolga...

Mosoly töltötte meg a lelkemet, hiszen fájdalmai voltak a hozzátartozóknak, rokonoknak, de az élet nehézségeit viselte az "elkövető" is. A gesztus, amit kifejezett hivatalos állásfoglalásuk olyan emberekről tanúskodik, akik közt szívesen élnék, hiszen az én környezetemben tudták (bocsánat hogy saját ellenpéldámmal jövök), hogy ártatlan vagyok, visszatartották valós tanúvallomásukat, kedveskedve egy "hatalmi" embernek és hagyták, hogy ENGEM ÁRTATLANUL ÍTÉLJENEK EL!
Ajánlom ezen soraimat, e rövid cikkemet nekik is!!!
 

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019