300 ember évente!!!
 

300 ember évente!!!
(Szerző: Szlobodnik László - 2014.12.26.)

Karácsony a szeretet ünnepe... Kinek mit mond, gondolatilag mi fogalmazódik meg benne erről a régi ünnepünkről? Nekem valóban a szeretet, törődés és értékelése annak, hogy "nem vagyunk egyedül". Ez utóbbi kétértelmű, sokan talán csak egy, a legáltalánosabb értelmezésben olvassák. Maradjunk is most annál... A napokban "véletlenül" megint a híradó előtt ültem, noha tudatosan távol tartom magam tőle, mikor azt a statisztikai hírt közölték, hogy Magyarországon nem is a hajléktalanok vannak talán a megfagyás tekintetében a legveszélyeztetebbek között, hanem akiknek van lakásuk csak szegények és/vagy betegek, legyengültek. Magyarországon évente átlagosan 300 ember fagy meg saját otthonában, leli így halálát. A számadatok és a tények rémisztőek! Hiszen sokat tanakodnak az emberek miként kerül valaki az utcára, lesz hajléktalan, de hogy a saját még tulajdonában lévő otthonában fagy meg, mert nincs elegendő tüzelőre, fűtésre pénze!!! Felháborító, hogy társadalmunk ezt magában hordozza, hiszen a környezetnek az én szemléletem, felfogásomból kiindulva ezt kezelni kellene, segíteni és megoldani, hogy NE fordulhasson ilyen elő. Itt most a rövidség miatt nem mennék bele a "társadalomkritikámba". A másik súlyos eset, mikor betegségében, legyengültségében, azaz talán még lenne is tüzelője az illetőnek csak éppen energiája, ereje nincs, hogy elássa magát. Kérdem én, hol van ilyenkor az "erős" családi kötelék? Hol vannak az emberek? Szeretteikkel valóban ilyen sokan nem foglalkoznának? Karácsonyfát gondolom vásárolnak, állítanak... És????
Élethelyzetünk, mentalitásunk és mai társadalmunk súlyos problémáit tárja fel talán ez az eset, tény, ahol talán megint "kiabálva" szeretném felhívni a figyelmet, hogy változtassanak, változtassunk ezen a problémán közösen, noha közösségünk egyre gyengébb, széthullóbb. Vidéken ez különösen érintettebb probléma, hiszen egy-egy település "őslakosa" is magára maradhat az elvándorlások miatt, bár megjegyzem mi "bevándorlóként" is éreztük már az "egyedüliség" kiszolgáltatottságát és az idevonatkozó összes társadalmi problémát.
Gondolkozz el TE is és változtass! Tedd olyanná a jövőben a környezetedet, a világ ezen picinyke szeletét, amilyenné szeretnéd, hogy legyen, amilyenné szeretnéd HA irányodba is lenne.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019