Rejtélyes kráterek Szibériában, egy érdekes hír és tények...
 

Rejtélyes kráterek Szibériában, egy érdekes hír és tények...
(Szerző: Szlobodnik László - 2015.02.25.)

A hír a rádióban volt hallható, hogy egyre több "rejtélyes" krátert fedeztek fel Szibériában, ill. a kutatók továbbiakat keresnek.
Rögtön beütöttem a GOOGLE keresőbe, hogy "rejtélyes kráter Szibéria", mire az Index és az ORIGO releváns oldalait hozta elsőre.
Index: http://index.hu/tudomany/2015/02/24/rejtelyes_sziberiai_kraterekre_bukkantak/
Origo: http://www.origo.hu/tudomany/20150224-ujabb-rejtelyes-kratereket-fedeztek-fel-a-kutatok-sziberiaban.html
Gyakorlatilag mindkét cikk hasonló, ill. ugyanazt az egy darab képet tartalmazta, engem pedig érdekel a téma, hiszen foglalkozom csillagászattal, földtörténettel, megjegyzem követem az Einsteni elméleteket is, szélesebb információ elérése érdekében angolul is rákerestem a GOOGLE-ban a következő kulcsokkal: "mysterious crater in siberia".

Rögtön gazdagabb lett a háttéranyag, főleg, hogy a The Siberian Times oldala már leírásban és képi anyagokkal is gazdagabb:
http://siberiantimes.com/science/casestudy/news/n0018-exclusive-new-pictures-inside-mystery-siberian-crater/

Az érdekessége az, hogy a képeken ezek a kráterek, ill. az általuk keletkezett lukak megítélésem szerint eléggé "szabályosak", noha gázrobbanással keletkezett eredetiséget sejtenek a tudósok.
A képeket aki nézi és korábban látta a AVP, azaz Alien versus Predator című filmet, mely a sarkon játszódik és a világűrből speciális lézeres megoldással lőttek a földre, ugyanilyen látványú luk látható, megjegyzem a film korábbi...
Nos! Gondoltam a fentebbi angol keresőkulcsok által adott GOOGLE találatot átváltom a "képek" opcióra, azaz amikor az ember a találatoknál nem linkeket, hanem csak képeket szeretne látni. MEGDÖBBENTEM! Ugyanis az itt is csatolt és képernyőfotózott képben a jobb alsó sarokban látjátok milyen kép van???? IGEN! Nem más, mint egy AVP kép, ami persze sokak szerint "véletlen", mely lehet valóban az, de én filozofikusan azt mondom gondolkozzunk el rajta és engedjük el a fantáziánkat is. Sokszor hiszitek vagy sem, de a "fantázia" hamarabb ér el valós eredményt, mint a szkeptikus megközelítés.

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019