Hasonló film, mint az ÉN könyvem...
 

Hasonló film, mint az ÉN könyvem...
(Szerző: Szlobodnik László - 2015.08.30.)

Folyton ábrándozom, elmélkedem valóban igaz(?)-e ami körülöttem zajlott az elmúlt évtizedben, tényleg ÉN vagyok-e ÉN, aki mára "elhíresült" a megye iGazságszolgáltatói előtt. Tényleg megtörtént-e mindaz vagy csak velem történt valami? A napokban talán az eddigi hozzám legközelebb álló filmet volt szerencsém látni.

TÖRVÉNYTISZTELŐ POLGÁR
Linkje: https://www.youtube.com/watch?v=zpXA0QOwuQY 

A film forgatókönyvének több mozzanata is kísértetiesen hasonló a könyvem egy-egy fejezetéhez. Miért? Mert mint az enyémet, láthatóan a film történetét is valahol az ÉLET írta, ami viszont újra és újra ismétli önmagát.
A környezetemben rögtön megjegyezték azt, amit szinte ugyanakkor fogalmaztam meg Én, hogy ez a FILM IGEN KÖZEL ÁLL HOZZÁM...

Aki ismeri a jogot, az igazságszolgáltatást (globálisan függetlenül melyik nemzetállamot is nézzük, persze esetemben a magyart), tudja, milyen gyarló is tud lenni az ügyészeknél a "vádsiker" avagy a "bíró-ügyész szimbiózisban" történő együttműködésük.
A hideg futott végig a hátamon, amikor az elkeseredett és más megoldást nem látó főszereplő a "terrorizmushoz" nyúlt, bevallom régebben nekem is az "erőszakos bosszú" megfordult a fejemben, de végül a józanész, ill. az ÉSZ EREJE érvényesült, mert megtanultam, hogy a legnagyobb fegyver az IDŐ, ami szintén visszaköszönt a filmben is.

Megítélésem szerint egyértelműen tudatos, azaz szándékos cselekmények, melynél "érzéketlenül" mentenek ki bűnös embereket, vagy amitől ez sokkal rosszabb (könyvem fő témája), ítélnek el valakit ÁRTATLANUL...

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019