SKYPE a szégyenfolt, lazán lopták el fiókomat kredittel...
 

SKYPE a szégyenfolt, lazán lopták el fiókomat kredittel...
(Szerző: Szlobodnik László - 2016.03.24.)

A címben szereplő cég szolgáltatását kb. 10 éve használom. Nagyszerű és sokak számára hasznos szolgáltatást hoztak létre. Akkor, amikor valaki beregisztrál, esetleg nem valós adatokkal (nem is szükséges hozzá) és használja az INGYENES opciót, hogy másokkal a világban beszélgethessen, kimondottan hasznos és valóban jó szolgáltatásról beszélhetünk.

Aki használja, tudja, hogy némi pénzért kiemelkedően jó fizetős szolgáltatást is adnak, a sokból csak egyet 4€ összegért korlátlan hívás Magyarországon, stb...
Jómagam is hasonló költséghatékonyság miatt töltöttem rá € pénznemben, amihez viszont már valós adataimat, bankadataimat és számlázási adataimat kellet megadnom, persze számomra ez nem is volt kérdéses.
Évekig jó is volt, míg a napokban hazamentem és bekapcsolva a gépemet a SKYPE-ban megadott e-mail címemre, mint a fiókban szereplő elsődleges e-mail címemre jött egy e-mail, hogy sikeresen megváltoztattam a jelszavamat (???) majd 3 perc eltéréssel, de számomra már egyszerre jött a második e-mail, hogy sikeresen megváltoztattam (???) az e-mail címemet is.
Rögtön próbáltam is belépni a programjukon keresztül és valóban kidobott. Tudtam, hogy "galiba" történt, először rendszeremben kerestem sebezhetőséget, de aki ismer, azt tudja, hogy szakmailag igen jó és többszörösen biztonságos rendszerem van. Nem is tudtam mitévő legyek, hiszen rögtön tapasztaltam, hogy teljesen elvesztettem a kontrolt a saját SZLOBILACI fiókom felett. Felugrottam a SKYPE weboldalára, ahol természetesen dobta, hogy kérhetem jelszavamat, amit megküldenek az e-mail címemre (???), amiről már tudtam, hogy nem nekem fog megjönni.

Percekig tétlen voltam, mire rájöttem, hogy tényleg egy "véletlen" kapcsán (Windows 8) pár hónappal korábban a SKYPE fiókomhoz "kötöttem" az egyik HOTMAIL fiókomat. Rögtön beléptem a HOTMAIL fiókomba és onnan átléptem a "volt" SKYPE fiókomba, ahol ott virított, hogy Oroszországból кристина м lopta el a fiókomat, ill. már vásárolt is 120 perc Oroszország csomagot a pénzemből (szerencsére a bankkártya már lejárt volt, így nem tudott a kreditkeretemen felüli további tranzakciókat indítani).
Amikor rákerestem az Interneten az esemény lehetőségérő, rögtön dobta a szakmai cikkeket, hogy az Oroszok több biztonsági rést is találtak a SKYPE rendszerében és valóban "röhögve" loptak el fiókokat. Megjegyzem az egész SKYPE rendszerére igaz, azaz HA Te, aki olvasod, azt mondod, hogy a TE fiókodat nem törték fel TÉVEDSZ! Legfeljebb nincs benne pénzed, kreditet, így nem volt érdekes az orosz hackerek számára!!!

Gondoltam "szerencsémre" a SKYPE-nál van lehetőség bejelenteni a fióklopást, amire gyorsan válaszolnak is és egy elektronikus űrlapot kell kitölteni, melyben meggyőződnek, hogy valóban ÉN voltam a korábbi tulajdonos (a megváltoztatott eredeti e-mail címem amit megadtam a bejelentéskor nem mondott nekik semmit???). Rendre kitöltöttem pl. kapcsolatok a fiókomban, mi volt az utolsó 2 szám, amit hívtam, mik a számlázási adataim, nevem ill. mikor regisztráltam pontosan a fiókomat. Az utolsónál éreztem, hogy gondban leszek, ugyanis év és hónap pontossággal kellene megadnom azt, ami kb. 10 éve volt!!!
Vissza is dobta, hogy nem mentem át az ellenőrzésükön, nem én vagyok LASZLO SZLOBODNIK. Az, hogy szerencsére a régi bankkártyám a fiókomban volt és a számát betudtam írni az űrlapra, a korrekt NEVEMET és PONTOS CÍMEMET az nekik már valószínűleg NEM VOLT RELEVÁNS, szemben az orosz női névvel, megváltoztatott adatokkal.
Ezt kb. 10 alkalommal csináltam meg, mire rájöttem, hogy kiszúrok a SKYPE bürokratikus űrlapjával és az egyik "megjegyzés" űrlapmezőbe beszúrtam egy webcímet (informatikusként ez nem volt nehéz számomra), sajátomat rajta speciális oldalkialakítással a személyimről, lakcímkártyámról és bankkártyámról, de változatlanul NEM ÉN VAGYOK LASZLO SZLOBODNIK a SKYPE részére. Igaz közben annyi bakit elkövettek, hogy 2 e-mailben is ELISMERTÉK, hogy a feltörést észlelték. És??? Akkor meg mit cécóznak velem??? Rá kellett jönnöm, hogy NEM CSAK Szlobodnik László fiókját nyúlták le, hanem többet, ami € millió veszteség is lehet a SKYPE társaságnál. A saját űrlapjuk meg tökéletes arra az egyedi bürokratikus elutasításra, hogy NE kelljen számot adni, visszaadni és esetleg kártérítést fizetni. Ráadásul a SKYPE által kért kapcsolataimat, utolsó 2 hívott számot néztem a fiókomban a HOTMAIL fiókomon keresztül és az orosz már törölte, így hiába adtam meg, nem volt eleve visszaigazolt a SKYPE-nál, sőt a híváslista is csak 6 hónapig őrződik meg, noha az orosz már hívogatott a fiókomból, látom is a hívott számokat, de azt meg nem adhatom meg, mivel azokat NEM ÉN HÍVTAM!!!
Semmi gond -> marad a rendőrségi feljelentés, hiszen személyes adataimat, banki adataimat többszöri kérésre sem védte meg a SKYPE ill. történt egy információs rendszerrel elkövetett csalás, lopás, hackerezés is.

Maradt a HOTMAIL fiókom, amivel mintegy vendég nézhetek bele a saját SKYPE fiókomba, de semmi érdemit nem tudok megváltoztatni, mert ahhoz kéri a jelszót, amit az orosz "barátom" tud csak. Észrevettem 1-2 opciónál nem kéri, így az orosz 120 perc csomagot lemondtam benne, ill. visszaírtam a profilt a saját adataimra, de ezzel nem megyek semmire sem.

HA sikerül hivatalos jogi úton visszaszereznem, visszafizettetem az összes pénzemet a SKYPE-al, a kreditet 0-ra csökkentem és csak az INGYENES opciót használom, ill. javaslom másnak is, ami elég komoly üzleti érvágás lesz a közeljövőben a SKYPE részére, hiszen ezen jelenséget, mint ahogyan azt fentebb is sejtésemmel kifejtettem, nem csak ÉN észleltem, szenvedtem el.

Az, hogy ez a "minőségi romlás" mennyiben köthető össze azzal, hogy az elmúlt években a Microsoft felvásárolta a SKYPE céget, ezt nem tudhatom, viszont a hackerek számára érdekesebb célpont lett a tulajdonosváltás miatt az szinte tuti...

szlobilaci

<<< vissza

 

 

   Minden jog fenntartva! - © 2012-2019